Κεντρική Σελίδα Επικοινωνία | Αγορά Reiki |
Reiki.gr

Πλήρης Οδηγός: Τα πάντα για το Reiki » Θέματα 2 & 3 Βαθμού

Πως γίνεται να στείλεις Ρέικι σε κάποιον που...
Στο Δεύτερο Βαθμό της εκπαίδευσης του Ρέικι διδασκόμαστε τρία ενεργειακά σύμβολα. Ένα από τα σύμβολα μας δίνει τη δυνατότητα να στείλουμε την ενέργεια μακριά, σε κάποιο άτομο που βρίσκεται σε ένα άλλο δωμάτιο ή στην άλλη άκρη του κόσμου! Η ενέργεια ακολουθεί την πρόθεση και η πρόθεση υπερβαίνει το χώρο. Αυτό είναι δυνατό επειδή...
Τι είναι τα σύμβολα του Ρέικι και γιατί...
Δύσκολη ερώτηση! Καταρχήν, τα σύμβολα του Ρέικι είναι ενεργειακά σύμβολα. Είναι ενεργειακά κλειδιά που αντιστοιχούν σε λειτουργίες και σε πλευρές της συμπαντικής ενέργειας που τις εκδηλώνουν / υλοποιούν στα πλαίσια του Ρέικι. Όλα τα σύμβολα του Ρέικι είναι απόλυτα θετικά και απόλυτα προστατευμένα.
Πόσα σύμβολα υπάρχουν και τι κάνει το καθένα;
Στο παραδοσιακό σύστημα Ουσούι Ρέικι υπάρχουν τέσσερα ενεργειακά σύμβολα, τέσσερα σύμβολα που αντιπροσωπεύουν και ανοίγουν / εκδηλώνουν διαφορετικές ποιότητες / ιδιότητες της Παγκόσμιας Ζωτικής Ενέργειας. Τα τρία ενεργειακά σύμβολα δίνονται και διδάσκονται στο Δεύτερο Βαθμό και το τέταρτο σύμβολο διδάσκεται στον Τρίτο Βαθμό. Σύμφωνα με την Τακάτα, τα τέσσερα αυτά σύμβολα τα είχε ανακαλύψει ο Μικάο Ουσούι σε ιερά κείμενα και στον διαλογισμό των 21 ημερών που έκανε στο βουνό Κουράμα.
Μπορώ να στείλω Ρέικι στο παρελθόν ή στο μέλλον;
Ναι! Το σύμβολο που χρησιμοποιούμε για να στείλουμε ενέργεια από μακριά μας δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να στείλουμε Ρέικι και στο παρελθόν ή στο μέλλον. Στην απόλυτη πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε χώρος ούτε χρόνος. Παρελθόν, παρόν και μέλλον είναι ένα στο Αιώνιο Τώρα.
Μπορώ να απαλλαγώ από κάποια συνήθεια με το Ρέικι;
Με τη βοήθεια του Ρέικι πολλά άτομα έχουν απαλλαγεί από αρνητικές συνήθειες και εξαρτήσεις όπως είναι το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά αλλά και η υπερβολική κατανάλωση φαγητού. Άλλοι πάλι έχουν αποτοξινωθεί από αρνητικά πρότυπα σκέψεων και αρνητικά συμπλέγματα συναισθημάτων και συμπεριφορών.
Πως μπορώ να καθαρίσω το χώρο από αρνητική...
Τις περισσότερες φορές τα έντονα συναισθήματα και οι αρνητικές σκέψεις μένουν στο χώρο και κατεβάζουν την ολική ενέργεια του χώρου. Μαζεύονται συνήθως στις γωνίες, εκεί που είναι ακατάστατα ή βρόμικα και εκεί που υπάρχει...
Μπορώ να κάνω Ρέικι στο φαγητό και στο νερό;
Ναι και είναι καταπληκτικό: έχεις τη δυνατότητα και τη δύναμη να δώσεις επιπρόσθετη ζωτική ενέργεια και θρεπτική αξία στο φαγητό σου ή ακόμα και να το κάνεις θεραπευτικό! Μπορείς να το καθαρίσεις από οτιδήποτε αρνητικό και να το φορτίσεις με καθαρή ενέργεια!
Πως μπορώ να αυξήσω τη δύναμή μου και την...
Ρέικι, Ρέικι και Ρέικι! Όσο περισσότερο Ρέικι κάνεις στον εαυτό σου και σε άλλα άτομα, τόσο πιο πολύ καθαρίζεις σε βάθος, επιτρέποντας σε περισσότερη και υψηλότερη ζωτική ενέργεια να περάσει από το σώμα και τα χέρια σου. Επίσης, με το διαλογισμό και με διάφορες ενεργειακές και πνευματικές τεχνικές μπορείς να ανοιχτείς πιο πολύ στην ενέργεια του Ρέικι.
Τι σημαίνει ότι κάποιο άτομο είναι Μάστερ;
Στην ενεργειακή τέχνη του Ρέικι, ‘‘Μάστερ’’ σημαίνει Δάσκαλος. Είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται παραδοσιακά, για να αναφερθούμε στα άτομα που έχουν τον Τρίτο Βαθμό του Ρέικι (τον ανώτατο βαθμό) και που έχουν τη δυνατότητα να διδάσκουν και να προσφέρουν σε άλλα άτομα το δώρο του Ρέικι.
Μπορώ να μάθω Ρέικι από διαφορετικούς Μάστερ;
Στο παραδοσιακό σύστημα Ουσούι Ρέικι, ο μαθητής εκπαιδεύεται σε όλους τους βαθμούς της ενεργειακής τέχνης του Ρέικι από έναν και μόνο Δάσκαλο. Ένας ιδιαίτερος δεσμός εμπιστοσύνης και αγάπης δημιουργείται ανάμεσά τους και το Ρέικι τους ενώνει ενεργειακά.
Που βρίσκεται η εξέλιξη του Ρέικι σήμερα;
Σήμερα το Ρέικι είναι η πιο διαδεδομένη εναλλακτική / ολιστική / πνευματική θεραπευτική τέχνη στον κόσμο! Οι συντονισμοί το κάνουν πολύ άμεσο, εύκολο και εντυπωσιακά αποτελεσματικό και το ότι είναι τόσο απλό, εύχρηστο και ευχάριστο έλκει πάρα πολλά άτομα στο να μυηθούν σε αυτή την τέχνη και να τη χρησιμοποιήσουν τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους δικούς τους ανθρώπους. Μάλιστα, το ότι μπορείς να το εφαρμόσεις εύκολα και αποτελεσματικά επάνω σου, το κάνει μοναδικό στον κόσμο σαν τεχνική θεραπείας και προσωπικής εξέλιξης.
Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου | website by Theratron