Κεντρική Σελίδα Επικοινωνία | Αγορά Reiki |
Reiki.gr

Πλήρης Οδηγός: Τα πάντα για το Reiki » Εξάσκηση Reiki

Κανόνες για συνεδρίες Ρέικι!

Πρέπει πάντα να βάζω τα χέρια μου στις συγκεκριμένες θέσεις; Υπάρχουν κάποιοι κανόνες για να κάνω Ρέικι;

Υπάρχουν κάποιες παραδοσιακές θέσεις των χεριών πάνω στο σώμα που διδάσκονται στα σεμινάρια του Πρώτου Βαθμού και που περιγράφονται και στα βιβλία. Οι θέσεις αυτές είναι για σε βοηθήσουν και όχι για να σε περιορίσουν. Μαθητές ρωτάνε ξανά και ξανά για το αν βάζουν καλά τα χέρια τους πάνω στο σώμα. Μην μπερδεύεσαι με τις θέσεις και μην συγχύζεσαι. Το μπέρδεμα και η ανησυχία είναι του μυαλού, οπότε βάλε το μυαλό στην άκρη όταν κάνεις Ρέικι!

Όλα έρχονται σιγά σιγά και με την εξάσκηση, φυσικά και απλά. Το ίδιο το Ρέικι είναι φυσικό και απλό. Ο Μικάο Ουσούι δεν δίδασκε συγκεκριμένες θέσεις. Αυτές καταγράφηκαν πιθανόν από τον Δάσκαλο Χαγιάσι και έπειτα από την Τακάτα για να διευκολύνουν τη διδασκαλία του συστήματος.

Μερικές γενικές και χρήσιμες αρχές για την συνεδρία του Ρέικι είναι οι εξής:

* Βάλε τα χέρια σου κάτω από τρεχούμενο νερό πριν και μετά από κάθε συνεδρία.

* Βγάλε όλα τα μεταλλικά αντικείμενα (κοσμήματα, ρολόι, χρήματα) από πάνω σου και ζήτα και από το άτομο να κάνει το ίδιο. Τα μέταλλα έχουν την τάση να μπλοκάρουν την ενέργεια.

* Ξέσφιξε ή βγάλε τη ζώνη σου ώστε να νιώθεις άνετα.

* Κράτα τα δάχτυλα των χεριών ενωμένα και ακούμπησε απαλά τις παλάμες στο σώμα. Κράτα επαφή με το σώμα με ολόκληρη την παλάμη και όχι μόνο με τα δάχτυλα. Μπορείς να καμπουριάζεις λίγο τα δάχτυλα προς τα κάτω ώστε να δημιουργείται μια μικρή κλίση στην παλάμη.

* Άφησε τα χέρια σου να βολευτούν πάνω στο σώμα και την ενέργεια να σε καθοδηγήσει. Οι παλάμες σου θα πάνε μόνες τους, όπου χρειάζεται. Μην αφήνεις το βάρος σου πάνω στο σώμα.

* Κάλυψε όλο το σώμα, από την κορυφή ως τα νύχια! Πιο συγκεκριμένα, βάλε τα χέρια:

1. Αριστερά και Δεξιά από την Κορυφή του Κεφαλιού

2. στα Μάτια

3. στους Κροτάφους

4. στα Αυτιά

5. Πίσω από το Κεφάλι

6. στο Λαιμό

7. στο Θώρακα

8. στο Θώρακα και το Ηλιακό Πλέγμα μαζί

9. στο Ηλιακό Πλέγμα

10. στο Στομάχι

11. στο Συκώτι

12. στη Σπλήνα

13. στη Λεκάνη

14. στην Πλάτη

15. στη Μέση

16. στον Κόκκυγα

17. στα Γόνατα

18. στα Πέλματα

και, αν θέλεις, κάλυψε και τα χέρια (ώμους, αγκώνες, παλάμες).

* Απέφυγε το μέτωπο (το άτομο μπορεί να ζαλιστεί) και τον λαιμό (έχουμε την τάση να βάζουμε βάρος και το άτομο μπορεί να αισθανθεί ότι πνίγεται). Κάλυψε αυτές τις δύο θέσεις από μακριά σε μια απόσταση μερικών εκατοστών. Επίσης, μην κλείνεις την κορυφή του κεφαλιού γιατί από κει παίρνει το άτομο την κεντρική του ενέργεια (άφησε κάποιο κενό ανάμεσα στις παλάμες σου στο πάνω μέρος του κεφαλιού). Φυσικά απαγορεύεται κάθε τι που μπορεί να προσβάλει σεξουαλικά το άλλο άτομο, όπως το άγγιγμα στο στήθος και τα γεννητικά όργανα.

* Άφησε τα χέρια σου σε κάθε θέση για μερικά λεπτά, τρία λεπτά κατά μέσο όρο. Σημεία που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη από ενέργεια θα κρατήσουν τα χέρια σου για δέκα ή δεκαπέντε λεπτά!

* Κράτησε τις παλάμες σου, όπου υπάρχει κάποια αίσθηση, όπως ζέστη, κάψιμο, κρύο, μυρμήγκιασμα και μούδιασμα, μέχρι η αίσθηση να εξαφανιστεί τελείως και το άγγιγμα να γίνει αδιάφορο. Αυτές οι αισθήσεις μας λένε πως το σώμα ‘‘τραβάει’’ ενέργεια και πως έχει ανάγκη για Ρέικι.

* Προσπάθησε να μην καμπουριάζεις και να μη σκύβεις, γιατί θα κουραστείς. Κράτα την σπονδυλική στήλη και το κεφάλι όρθια, σε μια ευθεία ώστε να ρέει κανονικά η ενέργεια στο σώμα σου. Βρες μια θέση άνετη.

* Μην σταυρώνεις τα πόδια σου ή τα χέρια σου. Η ενέργεια σταματά να κυλά, όταν σταυρώνουμε πόδια ή χέρια. Πες και στο άλλο άτομο να το αποφύγει.

* Προσπάθησε να μη μιλάς κατά τη θεραπεία. Δεν χρειάζεται να ρωτάς το άτομο πως νιώθει και αν αισθάνεται την ενέργεια: Μπες στη θέση του ατόμου και φαντάσου πως επιθυμεί να χαλαρώσει. Χαλάρωσε και εσύ. Να φαντάζεσαι πάντα το τι θα είναι το καλύτερο για το άλλο άτομο και τι θα επιθυμούσες εσύ κατά τη συνεδρία. Ό,τι θες να ρωτήσεις ή να συζητήσεις με το άτομο κάνε το μετά τη συνεδρία.

* Κλείσε τα μάτια σου και απόλαυσέ το. Διαλογίσου πάνω στην ενέργεια και παρατήρησέ την να περνά μέσα από σένα, από το κεφάλι και την καρδιά σου, από τα χέρια και τις παλάμες σου μέσα στο σώμα του άλλου ατόμου. Όσο δίνεις Ρέικι τόσο παίρνεις και εσύ!

* Μπορείς να καλύψεις το σώμα του ατόμου και σε απόσταση, κρατώντας τις παλάμες σου λίγα εκατοστά πάνω από αυτό (αυρικό Ρέικι). Μερικά άτομα προτιμούν αυτόν τον τρόπο, ενώ οι πιο πολλοί συνδυάζουν τις δύο μεθόδους για μια βαθιά και εντατική θεραπεία.

* Καθάρισε / σκούπισε την αύρα του ατόμου από πάνω προς τα κάτω πριν και μετά από κάθε συνεδρία Ρέικι (δες αντίστοιχη τεχνική στο δεύτερο μέρος).

* Βάλε τα χέρια προσευχή, ένωσέ τα μπροστά στο στήθος πριν και μετά από κάθε συνεδρία. Μπορείς να πεις και κάποια προσευχή, όποια σε εκφράζει. Ή μπορείς να ζητήσεις σιωπηλά την ενέργεια του σύμπαντος και να ευχηθείς «το Ανώτερο Καλό του ατόμου και όλων των πλασμάτων». Μετά τη θεραπεία ευχαρίστησε σιωπηλά, την ενέργεια και το σύμπαν, το άτομο και τον εαυτό σου. Μείνε σε ευγνωμοσύνη και άνοιξε τα μάτια.

Με την εξάσκηση θα ανακαλύψεις πολλά ‘κόλπα’ για το Ρέικι και θα ευαισθητοποιηθείς σε πιο μεγάλο βαθμό στην ενέργεια και στον τρόπο που λειτουργεί. Να δουλεύεις διαισθητικά, με εμπιστοσύνη στον Εαυτό σου και τον Σύμπαν και το Ρέικι θα είναι ένας δρόμος που θα φέρνει καινούργια πράγματα κάθε μέρα, για εσένα και για τους ανθρώπους γύρω σου!

Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου | website by Theratron