Κεντρική Σελίδα Επικοινωνία | Αγορά Reiki |
Reiki.gr

Πλήρης Οδηγός: Τα πάντα για το Reiki » Εξάσκηση Reiki

Υπάρχει περίπτωση να πάρω την αρνητική ενέργεια..

Υπάρχει περίπτωση να πάρω την αρνητική ενέργεια ή την αρρώστια κάποιου ατόμου κατά τη συνεδρία;

Τόσο το άτομο που δίνει Ρέικι όσο και το άτομο που δέχεται Ρέικι είναι απόλυτα προστατευμένα. Οι συντονισμοί του Ρέικι παρέχουν αυτή την προστασία. Το άτομο που δίνει Ρέικι δεν διοχετεύει τη δική του ενέργεια αλλά καθαρή ζωτική ενέργεια από το σύμπαν. Η ενέργεια περνάει πρώτα από το σώμα του, καθαρίζοντάς το, και μετά ρέει στο σώμα του άλλου ατόμου. Όσο δίνεις Ρέικι παίρνεις Ρέικι. Γι΄ αυτό και ο πρακτικός του Ρέικι δεν κουράζεται εύκολα από το Ρέικι αλλά αντιθέτως νιώθει πως τον ξεκουράζει, τον ενδυναμώνει και τον εξυψώνει.

Ο πρακτικός του Ρέικι δεν τραβάει ενέργεια, οπότε δεν μπορεί να πάρει την αρνητικότητα ή την αρρώστια του ατόμου. Παρόλα αυτά μερικές φορές μπορεί να παρουσιαστούν συμπτώματα στο θεραπευτή παρόμοια με του ατόμου που δέχτηκε Ρέικι. Αυτό μπορεί να συμβεί για δύο διαφορετικούς λόγους: Κατ΄ αρχήν, πολλές φορές ο θεραπευτής μπορεί να παίρνει διαισθητικά μηνύματα για το άλλο άτομο στο δικό του σώμα. Καθώς το Ρέικι ανοίγει την διαίσθηση, ο θεραπευτής συντονίζεται με το άλλο άτομο και μπορεί να έχει τις ίδιες αισθήσεις ή να νιώθει τα ίδια συναισθήματα. Πιθανόν να περνάνε οι ίδιες σκέψεις και εικόνες από το μυαλό του ή να έχει αισθήσεις στο σώμα του που να δείχνουν κάτι για το άλλο άτομο. Για παράδειγμα, μπορεί να νιώσει ένα πόνο στην μέση αν το άτομο που δέχεται Ρέικι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα σε εκείνη την περιοχή. Ή μπορεί να νιώσει πονοκέφαλο αν το άτομο κάνει αρνητικές σκέψεις. Όλα αυτά θα φύγουν μέχρι το τέλος της θεραπείας και συνήθως δεν είναι έντονα ή δυσάρεστα, αλλά δείχνουν στο θεραπευτή που να εστιάσει και να αφήσει περισσότερο τα χέρια του.

Άλλες φορές τα συμπτώματα μπορεί να παραμείνουν και μετά το τέλος της συνεδρίας. Ένας πονοκέφαλος, μια αδιαθεσία, μια αρνητική διάθεση μπορεί να επιμείνουν. Ο θεραπευτής μπορεί να έχει καθαρίσει το άλλο άτομο και να έχει πάρει την αρνητική ενέργεια αν πρέπει να πάρει και ένα μάθημα για τον εαυτό του (μην ξεχνάς πως όσο δίνεις Ρέικι λαμβάνεις θεραπεία και καθαρίζεις και εσύ). Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να συλλογιστείς ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που έχεις μέσα σου και που χρειάζεται να καθαρίσεις. Έχουμε την τάση να ελκύουμε άτομα που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με τα δικά μας. Τι είδους ανησυχία, ανασφάλεια και φοβία εισέβαλε μέσα σου; Τι σου δείχνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το άλλο άτομο (οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι καταστάσεις της ζωής του) για τον εαυτό σου; Κάνε έναν καθαρισμό για τον εαυτό σου με ένα ζεστό μπάνιο -χρησιμοποίησε και αρκετό χοντρό αλάτι στην μπανιέρα, καθαρίζει πολύ καλά την ενέργεια - και κάνε πολύ Ρέικι. Αν έχεις τα σύμβολα του Δευτέρου Βαθμού στείλε τα στον εαυτό σου και σχεδίασε μερικά Σύμβολα της Δύναμης γύρω από το σώμα σου και στο χώρο σου. Μπορείς να ζητήσεις και από κάποιο άλλο άτομο να σου κάνει Ρέικι.

Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου | website by Theratron