Κεντρική Σελίδα Επικοινωνία | Αγορά Reiki |
Reiki.gr

Πλήρης Οδηγός: Τα πάντα για το Reiki » Θέματα 2 & 3 Βαθμού

Τι σημαίνει ότι κάποιο άτομο είναι Μάστερ;

Στην ενεργειακή τέχνη του Ρέικι, ‘‘Μάστερ’’ σημαίνει Δάσκαλος. Είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται παραδοσιακά, για να αναφερθούμε στα άτομα που έχουν τον Τρίτο Βαθμό του Ρέικι (τον ανώτατο βαθμό) και που έχουν τη δυνατότητα να διδάσκουν και να προσφέρουν σε άλλα άτομα το δώρο του Ρέικι.

Μάστερ είναι ένα άτομο που έχει μάθει να εξασκεί πολύ καλά την τέχνη του, συνειδητά, ειλικρινά, με αγάπη, υπευθυνότητα και χαρά. Όπως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι και ο Μιχαήλ Άγγελος είναι Μάστερ της ζωγραφικής και ο Μπαχ και ο Μπετόβεν Μάστερ της μουσικής, έτσι και τα άτομα που ολοκληρώνουν την εκπαίδευση τους στο Ρέικι είναι Μάστερ της θεραπευτικής αυτής τέχνης! Μάστερ σημαίνει ‘’μάστερ της τέχνης και του εαυτού μας’’ και όχι μάστερ σε σχέση με τους άλλους ή έναντι των άλλων.


Ο Μικάο Ουσούι είναι ο πρώτος Μάστερ του Ρέικι, αφού αυτός το ανακάλυψε, το οργάνωσε και το δίδαξε για πρώτη φορά. Ο Τσουζίρο Χαγιάσι είναι ο δεύτερος Μάστερ και η Χαβάγιο Τακάτα θεωρείται η τρίτη Μάστερ του Ρέικι. Μερικές φορές οι τρεις τους ονομάζονται και ‘’Γκραντ Μάστερς’’ (Μέγα Διδάσκαλοι), ένας όρος που τους ξεχωρίζει από τους μετέπειτα Δασκάλους.


Για κάθε άτομο μάστερ είναι στην ουσία ο Εαυτός του. Η εσωτερική του φωνή είναι ο μεγαλύτερός του Δάσκαλος. Θα ήταν ιδανικό κάθε άτομο να είναι Μάστερ: μάστερ των συναισθημάτων και των σκέψεών του, μάστερ του σώματός του, μάστερ του εαυτού του! Μάστερ της Ζωής του!


Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου | website by Theratron