Κεντρική Σελίδα Επικοινωνία | Αγορά Reiki |
Reiki.gr

Πλήρης Οδηγός: Τα πάντα για το Reiki » Θέματα 2 & 3 Βαθμού

Πόσα σύμβολα υπάρχουν και τι κάνει το καθένα;

Στο παραδοσιακό σύστημα Ουσούι Ρέικι υπάρχουν τέσσερα ενεργειακά σύμβολα, τέσσερα σύμβολα που αντιπροσωπεύουν και ανοίγουν / εκδηλώνουν διαφορετικές ποιότητες / ιδιότητες της Παγκόσμιας Ζωτικής Ενέργειας. Τα τρία ενεργειακά σύμβολα δίνονται και διδάσκονται στο Δεύτερο Βαθμό και το τέταρτο σύμβολο διδάσκεται στον Τρίτο Βαθμό. Σύμφωνα με την Τακάτα, τα τέσσερα αυτά σύμβολα τα είχε ανακαλύψει ο Μικάο Ουσούι σε ιερά κείμενα και στον διαλογισμό των 21 ημερών που έκανε στο βουνό Κουράμα.

Το πρώτο σύμβολο είναι το Σύμβολο της Δύναμης. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, όποτε θες περισσότερη ενέργεια σε κάποιο σημείο. Συγκεντρώνει την ενέργεια και δίνει προστασία. Επίσης καθαρίζει την αρνητική ενέργεια. Μπορείς να το σχεδιάσεις πάνω από τα τσάκρα σου (ενεργειακά κέντρα) για να τα ανοίξεις, να τα καθαρίσεις και να τα φορτίσεις και μπορείς να το βάλεις πάνω στην αύρα σου για να κλείσεις κενά και τρύπες. Μπορείς να το προβάλεις στο χώρο για να τον καθαρίσεις και να τον προστατεύσεις για διαλογισμό και θεραπεία. Επίσης, σχεδίασε το στο φαγητό και στο νερό για να ανεβάσεις τις δονήσεις του και τη θετικότητά του. Τέλος, σχεδίασέ το πάνω από οποιοδήποτε σημείο του σώματος χρειάζεται εντατική και βαθιά θεραπεία.

Το δεύτερο σύμβολο είναι το Σύμβολο του Υποσυνείδητου και της Αρμονίας. Είναι συναισθηματικό σύμβολο: καθαρίζει και ξεμπλοκάρει συναισθήματα. Το σχεδιάζουμε στην αρχή της θεραπείας στην κορυφή του κεφαλιού. Ανοίγει τον άνθρωπο στην ενέργεια και τον καθησυχάζει, καθαρίζοντας τις περιττές σκέψεις που δεν τον αφήνουν να απολαύσει τη θεραπεία. Εξισορροπεί το αριστερό και το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου, καθώς και την αρσενική και θηλυκή πλευρά του ατόμου. Είναι το σύμβολο που δρα στο υποσυνείδητο, χαλαρώνοντας και θεραπεύοντάς το.

Το τρίτο σύμβολο είναι το Σύμβολο της Απόστασης ή το Νοητικό Σύμβολο, αυτό που χρησιμοποιούμε για να στείλουμε ενέργεια και φως σε απόσταση. Είναι το νοητικό σύμβολο που υπερβαίνει το χρόνο και το χώρο, επιτρέποντάς μας να στείλουμε το Ρέικι στην άλλη άκρη του κόσμου ή ακόμα και σε κάποιο γεγονός του παρελθόντος αλλά και στο μέλλον μας! Είναι μια ενεργειακή γέφυρα, μια γέφυρα που μας συντονίζει με κάποιο άλλο άτομο, με μια κατάσταση και με οποιοδήποτε σημείο του χωροχρόνου.

Το Σύμβολο του Μάστερ είναι το τέταρτο σύμβολο και το πιο ισχυρό. Είναι καθαρά ένα πνευματικό σύμβολο. Η ενέργειά του είναι πολύ υψηλή και πνευματική και δρα σε όλες τις διαστάσεις, φέρνοντας Φως και Αγάπη σε όλα τα επίπεδα. Μας συντονίζει με τον Εσωτερικό ή Ανώτερο Εαυτό, τον Θείο Εαυτό μας και μας ενώνει με την πηγή του Ρέικι. Σχεδιάζεται για προσωπική θεραπεία και εξέλιξη, για φώτιση και ολοκλήρωση αλλά οι χρήσεις του και οι δυνατότητές του είναι άπειρες.

Χρησιμοποίησε τα σύμβολα με αγάπη και σεβασμό και άφησέ τα να σου δείξουν το δρόμο. Θα ανακαλύψεις εκπληκτικές νέες χρήσεις, τεχνικές και μεθόδους!

Τα Μοντέρνα και Δυτικά Συστήματα του Ρέικι έχουν κι άλλα σύμβολα καθώς αρκετοί Δάσκαλοι φέρνουν νέα ενεργειακά σύμβολα του Ρέικι μέσα από διαλογισμό, προσευχή και έντονη πνευματική εργασία. Αν και το Ουσούι Ρέικι είναι ολοκληρωμένο και πλήρες στην εκπαίδευσή του και τα σύμβολα είναι όλα όσα χρειάζεται το άτομο, κάποια από τα νέα σύμβολα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υψηλή ενέργεια. Μπορείς να ανακαλύψεις νέες πτυχές της συμπαντικής ενέργειας με αυτά τα νέα σύμβολα και μερικά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την τωρινή περίοδο της ανθρωπότητας. Πολλά έχουν έρθει για θεραπευτικό σκοπό μόνο για αυτήν την εποχή. Αν έχεις το Δεύτερο Βαθμό του Ρέικι πειραματίσου με σεβασμό και αγάπη στα καινούργια σύμβολα που θα έρθουν στα χέρια σου και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα.

Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου | website by Theratron