Κεντρική Σελίδα Επικοινωνία | Αγορά Reiki |
Reiki.gr

Πλήρης Οδηγός: Τα πάντα για το Reiki » Θέματα 2 & 3 Βαθμού

Τι είναι τα σύμβολα του Ρέικι και γιατί...

Τι είναι τα σύμβολα του Ρέικι και γιατί είναι κρυφά;

Δύσκολη ερώτηση! Καταρχήν, τα σύμβολα του Ρέικι είναι ενεργειακά σύμβολα. Είναι ενεργειακά κλειδιά που αντιστοιχούν σε λειτουργίες και σε πλευρές της συμπαντικής ενέργειας που τις εκδηλώνουν / υλοποιούν στα πλαίσια του Ρέικι. Όλα τα σύμβολα του Ρέικι είναι απόλυτα θετικά και απόλυτα προστατευμένα. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αρνητικό σκοπό: εργάζονται μόνο για το Ανώτερο Καλό. Κατευθύνονται από την Ανώτερη Σοφία και την Ανώτερη Δύναμη και είναι σύμβολα ζωτικής ενέργειας και επομένως Τέλειας Αγάπης.

Τα σύμβολα είναι αναπόσπαστο και κεντρικό κομμάτι του συστήματος του Ρέικι καθώς είναι αυτά που είχε βρει ο Μάστερ Μικάο Ουσούι σε ιερά κείμενα και στο βουνό Κουράμα. Μπορούμε να πούμε πως η δύναμη και η σοφία του Ρέικι έγκειται, ανάμεσα στα άλλα και στα σύμβολά του.

Τα σύμβολα του Ρέικι τα σχεδιάζεις μπροστά σου στον αέρα, με το χέρι σου, σαν να σχεδιάζεις με αιθέρια μπογιά σε έναν αόρατο καμβά. Κρατάς την παλάμη ανοιχτή και τα δάχτυλά ενωμένα μεταξύ τους και τα σχεδιάζεις με τον τρόπο που έχεις διδαχτεί. Έπειτα τα ονοματίζεις τρεις φορές. Το ‘’τρία’’ είναι ο αριθμός της δημιουργίας και ο αριθμός της εκδήλωσης. Με αυτόν τον τρόπο τα φέρνεις στην πραγματικότητα, φέρνεις την ενέργειά τους στις παλάμες σου. Μπορείς επίσης, να τα οραματιστείς ή να τα καλέσεις απλώς με το όνομά τους. Μπορείς να τα σχεδιάσεις με τα δάχτυλα ή με ολόκληρη την παλάμη και να οραματιστείς ένα φως να τα σχεδιάζει από το μεσαίο δάχτυλό σου ή απ΄ το κέντρο της παλάμης.

Τα σύμβολα είναι ιερά και όλα τα άτομα που εξασκούνται στο Ρέικι δείχνουν σεβασμό σε αυτά. Παλιότερα απαγορευόταν να υπάρχουν σε χαρτί και μετά τα μαθήματα τα άτομα έπρεπε να τα απομνημονεύσουν γιατί ο δάσκαλος θα έκαιγε στη συνέχεια τα χαρτιά. Αυτός είναι και ο λόγος που τα σύμβολα μπορεί να έχουν (κάποιες μικρές) διαφορές μεταξύ τους από δάσκαλό σε δάσκαλο. Τα σύμβολα έπρεπε να μείνουν κρυφά, μακριά από περίεργα, κακόβουλα και ανίδεα μάτια. Αν και τα σύμβολα είναι απόλυτα θετικά και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κακό, παραδοσιακά έπρεπε να είναι καταγραμμένα μόνο στο νου και στην ενέργεια του ατόμου.

Σήμερα τα σύμβολα έχουν λίγο πολύ απελευθερωθεί. Βρίσκονται εκτεθειμένα σε κοινή θέα καθώς υπάρχουν σε κάποια βιβλία του Ρέικι αλλά και στο ίντερνετ. Τι έγινε στην κοινότητα του Ρέικι μετά τη δημοσίευση των βιβλίων! Πολλοί φοβήθηκαν πως τα σύμβολα εξευτελίζονται, πως χάνουν την αξία και την ενέργειά τους. Φυσικά αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα! Το Ρέικι ξέρει να προσαρμόζεται σε έναν πολύπλοκο μοντέρνο κόσμο που συνεχώς αλλάζει, ρέει και μεταβάλλεται!

Τα σύμβολα μπορεί να είναι διαφορετικά ανάμεσα στους Δασκάλους αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Όλες οι παραλλαγές λειτουργούν. Η πρόθεση είναι που ενεργοποιεί τα σύμβολα και όχι ο τέλειος τρόπος που τα σχεδιάζουμε. Τα σύμβολα είναι πρωτίστως εργαλεία που εστιάζουν το νου και την πρόθεση μας.

Χωρίς την αντίστοιχη εκπαίδευση στο Δεύτερο Βαθμό τα σύμβολα είναι μόνο παγωμένα σχέδια στο χαρτί, χωρίς νόημα και αξία. Χωρίς τους συντονισμούς του Ρέικι τα σύμβολα είναι απλά όμορφα και ενδιαφέροντα σχέδια και τροφή για σκέψη. Τίποτα παραπάνω. Οι συντονισμοί του Δεύτερου Βαθμού τα ενεργοποιούν, τα αφυπνίζουν ενεργειακά και τα κάνουν ζωντανά, έτοιμα για θεραπεία!

Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου | website by Theratron