Κεντρική Σελίδα Επικοινωνία | Αγορά Reiki |
Reiki.gr

Διαλογισμοί & Άρθρα

Χαβάγιο Τακάτα

Η Χαβάγιο Τακάτα γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1900 στο νησί Kauai στη Χαβάη.

Μικρή δούλευε σε φυτείες με ζαχαροκάλαμα. Παντρεύτηκε έναν λογιστή στις φυτείες. Αποκτήσανε δύο παιδιά αλλά ο άντρας της πέθανε το 1930. Δούλεψε σκληρά για να μεγαλώσει τα παιδιά της και σε πέντε χρόνια απέκτησε προβλήματα στους πνεύμονες, την κοιλιά της και έπαθε νευρικό κλονισμό.

Όταν πέθανε η αδελφή της πήγε στην Ιαπωνία να επισκεφτεί τους γονείς της και να κάνει εξετάσεις. Πήγε σε ένα νοσοκομείο και εκεί σε ένα όραμα που είχε αποφάσισε να δοκιμάσει εναλλακτικές οδούς για θεραπεία.

Πήγε στην κλινική του Χαγιάσι όπου δεχόταν Ρέικι δύο φορές την ημέρα για τέσσερις μήνες. Θεραπεύτηκε τελείως και οι εξετάσεις το επιβεβαίωσαν. Ζήτησε από τον Χαγιάσι να μάθει Ρέικι για να έχει την αυτοθεραπεία του Ρέικι στη Χαβάη.

Πήρε το Shoden (Πρώτος Βαθμός) το 1936 και δούλεψε στην κλινική του Χαγιάσι για ένα χρόνο. Μετά εκπαιδεύτηκε στο Okuden (Δεύτερος Βαθμός) και το 1937 πήγε στη Χαβάη μαζί με τον Χαγιάσι. Εκεί έκαναν μαζί θεραπείες και έδιναν διαλέξεις για το Ρέικι. Στις 21 Φεβρουαρίου του 1938 μυήθηκε στον τρίτο βαθμό, το Shinpiden.

Άνοιξε μια κλινική στο Χίλο και μια στη Χονολουλού. Άρχισε να διδάσκει και το 1970 άρχισε να δίνει το βαθμό του Shinpiden. Ονόμασε τον τρίτο βαθμό, ‘’Βαθμό Μάστερ’’, ο οποίος διαρκούσε ένα διήμερο και κόστιζε 10.000 δολάρια.

Εκπαίδευσε 22 δασκάλους Ρέικι και όλοι ορκίστηκαν να διδάξουν το Ρέικι όπως το είχαν διδαχτεί. Οι δάσκαλοι που εκπαίδευσε η Τακάτα είναι οι εξής:


Paul Mitchell

Beth Gray

Ursula Baylow

Barbara McCullough

George Araki

Iris Ishikuro

Fran Brown

Barbara Weber-Ray

Ethel Lombardi

Wajna Twan

Virginia Samdahl

Phyllis Lei Furumoto

Dorothy Baba

Mary McFadyen

John Gray

Barbara Brown

Shinobu Saito

Harry Kuboi

Patricia Bowling Ewing

Bethel Phaigh

Rick Brockner

Kay Yamashita


Το 1980, στις 11 Δεκεμβρίου, η Τακάτα απεβίωσε.

Μετά το θάνατό της η Barbara Weber Ray δήλωσε πως είναι η Γκρaντ Μάστερ (Μεγάλη Μάστερ) του Ρέικι και ότι η Τακάτα ανάθεσε σε αυτήν το Ρέικι και τη γραμμή του Ρέικι. Το ίδιο δήλωσε και η Phyllis Furumoto, η εγγονή της Τακάτα, που ίδρυσε τον οργανισμό Reiki Alliance το 1982. Η Barbara Weber Ray είπε πως δίδασκε το Αυθεντικό Ρέικι (Authentic Reiki ©) και ονόμασε επίσης την τεχνική της Ακτινοβόλο Τεχνική (Radiance Technique ©). Πρέπει να σημειωθεί πως τον όρο ‘’Γκραντ Μάστερ’’ δεν τον είχε χρησιμοποιήσει ο Ουσούι, ο Χαγιάσι ή η Τακάτα. Μια άλλη δασκάλα Ρέικι, η Iris Ishikurο, άρχισε να διδάσκει τον τρίτο βαθμό σε λογικές τιμές και πολλές φορές χωρίς χρήματα και έφερε επανάσταση στην κοινότητα του Ρέικι.

Οι 22 Δάσκαλοι του Ρέικι δίδαξαν το Ρέικι σε όλο τον κόσμο.

Από τότε το Ρέικι άλλαξε, διευρύνθηκε και προσαρμόστηκε πολλές φορές και αρκετοί δάσκαλοι της Τακάτα και μαθητές αυτών έπαιξαν καθοριστικό και πρωτοπόρο ρόλο.

 

Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου | website by Theratron