Κεντρική Σελίδα Επικοινωνία | Αγορά Reiki |
Reiki.gr

Διαλογισμοί & Άρθρα

Τσουζίρο Χαγιάσι

Ο Τσουζίρο Χαγιάσι γεννήθηκε το 1880.

Όταν ήταν 47 χρόνων, τον Ιούνιο του 1925, εκπαιδεύτηκε στο Shinpiden (Τρίτο Βαθμό) από τον Μικάο Ουσούι. Ήταν πρώην ναύαρχος στο ναυτικό της Ιαπωνίας αλλά είχε σπουδάσει και ιατρική (κινέζικη ιατρική). Πήρε τον βαθμό Shinpiden μαζί με τους Jusaburo Ushida και Kanichi Taketomi, επίσης στο ναυτικό, οι οποίοι ήταν και οι τελευταίοι μαθητές του Ουσούι.

To 1926, μετά το θάνατο του Ουσούι, ανέλαβαν την κλινική του στο Νακάνο, κοντά στο Τόκυο.

Το 1931 ο Χαγιάσι αποχώρησε μετά από διαφωνίες με τον Taketomi Sensei που ήταν πρόεδρος της κοινότητας. Ο Χαγιάσι έμεινε στην κλινική του Ουσούι που ονομαζόταν Usui Memorial Clinic και η οποία μετά μετονομάστηκε σε Hayashi Reiki Kenkyu Κai (Οργανισμός Έρευνας Χαγιάσι Ρέικι). Ο Μr. Tatsumi και κάποιοι άλλοι αποχώρησαν από το στυλ διδασκαλίας του Χαγιάσι.

Ο Χαγιάσι έδινε έναν οδηγό παρόμοιο με αυτόν του Ουσούι στους μαθητές του (40 σελίδες σε παλιά Ιαπωνικά Κάντζι). To Shoden διαρκούσε πέντε μέρες και ήταν πολύ ακριβό αλλά ο μαθητής μπορούσε να δουλέψει στην κλινική ως ανταλλαγή: οκτώ ώρες την εβδομάδα για τρεις μήνες και οκτώ ώρες την εβδομάδα για εννιά μήνες για το Okuden (Δεύτερος Βαθμός).

Το 1936, στις 10 Δεκεμβρίου, η Χαβάγιο Τακάτα παρακολούθησε το βαθμό Shoden και έμεινε μαζί με τις δύο της κόρες στην οικογένεια του Χαγιάσι για ένα χρόνο. Το 1937 πήρε το βαθμό Okuden και το 1938 στις 21 Φεβρουαρίου ο Χαγιάσι της έδωσε το βαθμό Shinpiden (τρίτος βαθμός). Πάνω στο δίπλωμα της αναφέρεται το ‘‘Usui Shiki Reiki Ryoho’’ (‘‘Σύστημα Θεραπείας Ουσούι Ρέικι’’) αν και κάποιοι μαθητές του Χαγιάσι υποστηρίζουν πως ο ίδιος ονόμαζε το σύστημά του ‘‘Hayashi Shiki Reiki Ryoho’’.

Ο Χαγιάσι δίδαξε τουλάχιστον 14 Δασκάλους Ρέικι.

Στις 10 Μαΐου του 1940, ο Τσουζίρο Χαγιάσι τερμάτισε με ψυχικό τρόπο τη ζωή του παρουσία συγγενών και φίλων για να αποφύγει την εμπλοκή του στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (κάτι που ήταν τελείως αντίθετο με τη φιλοσοφία του), καθώς ήταν ναύαρχος στο ναυτικό και θα επιστρατευόταν.

Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου | website by Theratron