Κεντρική Σελίδα Επικοινωνία | Αγορά Reiki |
Reiki.gr

Διαλογισμοί & Άρθρα

Μικάο Ουσούι

Γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1865 στο χωριό Τάνιε (Taniai) στην Γιαμαγκάτα (Yamagata), κοντά στη σημερινή Ναγκόγια (Nagoya).

Μικρός μελέτησε το Κίκο (kiko) που είναι το ιαπωνικό αντίστοιχο του κινέζικου Τσι-Γκονγκ σε ναό του Βουδισμού Τεντάι, στο ιερό βουνό Κουράμα (νότια του Κιότο). Το Κίκο περιλαμβάνει ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμό, συγκέντρωση του Κι και θεραπεία με τα χέρια.

Ο Ουσούι ταξίδεψε στην Ευρώπη, την Κίνα και την Ιαπωνία και μελέτησε θρησκεία, ψυχολογία και ιατρική. Έγινε μέλος της μεταφυσικής ομάδας Rei Jyutu Ka.

Έγινε γραμματέας του Σινπέι Γκότο, του επικεφαλή του υπουργείου υγείας, ο οποίος αργότερα έγινε δήμαρχος στο Τόκυο. Ο Ουσούι, γνώρισε πολλές σημαντικές προσωπικότητες και έγινε επιχειρηματίας.

Όταν ο επιχειρήσεις του έπεσαν έξω, το 1914, ο Ουσούι αποφάσισε να γίνει μοναχός του Βουδισμού. Αποφάσισε να μείνει στο βουνό Κουράμα 21 μέρες με νηστεία, διαλογισμό και προσευχή. Ένας από τους διαλογισμούς που έκανε ήταν να κάθεται κάτω από τον καταρράκτη.

Τον Μάρτιο του 1922, στο τέλος της περιόδου των 21 μερών, είχε μια εμπειρία φώτισης (σατόρι) και του ήρθε η ενέργεια Ρέικι. Κατάλαβε πως να τη χρησιμοποιεί και πώς να δίνει ενέργεια χωρίς να εξαντλείται η δική του ενέργεια και χωρίς να χρειάζεται να συγκεντρώνει Κι πριν από τις θεραπείες (όπως σε άλλες μεθόδους).

Πήγε στο Τόκυο τον Απρίλιο του 1922 και ίδρυσε την κοινότητα Usui Reiki Ryoho Gakkai (Κοινότητα Θεραπείας Ουσούι Ρέικι). Άνοιξε και μια κλινική στο κεντρικό Τόκυο και άρχισε να διδάσκει και να κάνει θεραπείες.

Υπήρχαν 6 Βαθμοί εκπαίδευσης στο Ρέικι: Τα πρώτα 4 επίπεδα ήταν το Shoden (ο Πρώτος Βαθμός της Τακάτα), το πέμπτο επίπεδο ήταν το Okuden (Εσωτερική Διδασκαλία, ο Δεύτερος Βαθμός της Τακάτα) που είχε δύο μέρη, το Okuden Zenki και το Okuden Koki και το έκτο επίπεδο ήταν το Shinpiden (Μυστηριακή Διδασκαλία, ο Τρίτος Βαθμός της Τακάτα). Η αρίθμηση των βαθών γινόταν ανάποδα: Ο Έκτος Βαθμός ήταν το πρώτο βήμα και ο Πρώτος Βαθμός ήταν ο υψηλότερος, το Shinpiden.

Το 1923 ο καταστροφικός σεισμός Κάντο σκότωσε 140.000 άτομα και το Ρέικι έγινε άμεση ανάγκη για χιλιάδες άτομα.

Ο Ουσούι και η ομάδα του εργάζονταν συνεχώς και παρείχαν βοήθεια, ενώ το 1925 άνοιξαν μια μεγαλύτερη κλινική στο Νακάνο του Τόκυο.

Ο Ουσούι ταξίδεψε σε όλη την Ιαπωνία και δίδαξε Ρέικι σε πάνω από 2.000 άτομα. Εκπαίδευσε 16 δασκάλους Ρέικι ανάμεσα στους οποίους είναι οι Toshihiro Eguchi, Ilichi Taketomi, Toyoichi Wanabe, Yoshiharu Watanabe, Kozo Ogawa, Juzaburo Ushida, Chujiro Hayashi. Ο τίτλος του Μάστερ δεν υπήρχε και Δάσκαλος του Ρέικι δεν σήμαινε απαραίτητα και πνευματικός δάσκαλος ή φωτισμένος.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας του έδωσε το βραβείο ‘’Kun San To’’ για την προσφορά του.

Ο Μικάο Ουσούι πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1926 από εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια σεμιναρίου Ρέικι στη Φουκουγιάμα.

Ο τάφος του βρίσκεται στο ναό Σαϊχότζι της περιοχής Τογιοτάμα στο Τόκυο. Οι μαθητές του έχουν βάλει μια μεγάλη πέτρινη επιγραφή στον τάφο του που περιγράφει το έργο του.

Εκεί αναφέρονται και οι 5 αρχές του Ρέικι. Πιο συγκεκριμένα γράφονται τα εξής:

Η Μυστική Μέθοδος για να Προσκαλέσεις την Ευτυχία

Η Θαυματουργική Θεραπεία για Όλες τις Ασθένειες

Μόνο για σήμερα, μη θυμώνεις

Μην ανησυχείς και να είσαι ευγνώμων

Εργάσου σκληρά και να είσαι ευγενικός με τους άλλους

Στο ξεκίνημα και στο τέλος κάθε ημέρας

Γκασό (χέρια σε θέση προσευχής), σκέψου τις και ψάλε τις

Θεραπεία Ουσούι Ρέικι για την καλυτέρευση του νου και του σώματος

Ο ιδρυτής,

Μικάο Ουσούι.Usui Reiki Ryoho Gakkai


Ο Μικάο Ουσούι ίδρυσε το 1922 το Usui Reiki Ryoho Gakkai (Κοινότητα της Μεθόδου Θεραπείας Ουσούι Ρέικι) την κοινότητα του Ρέικι στην Ιαπωνία, στο Τόκυο. Το 1926 είχε επικεφαλή τον Juzaburo Ushida και βοηθούς τον Kan’ichi Taketomi και τον Chuujuru Hayashi. Μετά ανέλαβαν με τη σειρά μέχρι σήμερα οι: Mr. Taketomi, Mr. Watanabe, Mr. Wanami, Mrs Koyama, Mr. Kondo.

Οι Πρόεδροι του Usui Reiki Ryoho Gakkai:

Dr. Mikao Usui 1922 - 1926

Mr. Juzaburo Ushida 1926 - 1935

Mr. Kani’ichi Taketomi 1935 - 1960

Mr. Yoshiharu Watanabe άγνωστο - 1960

Mr. Hoichi Wanabi άγνωστο – 1975

Mrs. Kimiko Koyama 1975 - 1999

Mr. Masayoshi Kondo 1999 - Σήμερα

Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου | website by Theratron