Κεντρική Σελίδα Επικοινωνία | Αγορά Reiki |
Reiki.gr

Διαλογισμοί & Άρθρα

Η Νέα Ιστορία του Ρέικι!

Μετά τα ταξίδια του Φρανκ Αρτζάβα Πίτερ αλλά και άλλων Δασκάλων του Ρέικι στην Ιαπωνία στα τέλη της δεκαετίας του ’90, νέες πληροφορίες για την ιστορία του Ρέικι ήρθαν στο προσκήνιο από τους μαθητές του Ουσούι και του Χαγιάσι που υπήρχαν ακόμα στην Ιαπωνία, καθώς και από τα μέλη του Reiki Ryoho Gakkai, της κοινότητας που ίδρυσε ο ίδιος ο Ουσούι και που επιβιώνει μέχρι τις μέρες μας. Σημαντικότατο ρόλο έπαιξε και η ανακάλυψη του τάφου του Ουσούι στο Τόκυο, ο οποίος έχει μια μεγάλη πέτρινη επιγραφή με την ιστορία του. Η ιστορία του Ρέικι που μετέδωσε με αγάπη η Χαβάγιο Τακάτα αντικαταστάθηκε με κάποια ιστορικά στοιχεία και μια άλλη νέα – πιο παραδοσιακή και αυθεντική - ιστορία για το Ρέικι.

Η Χαβάγιο Τακάτα μετέδωσε την ιστορία του Ρέικι και του Μικάο Ουσούι με το γνωστό (σχεδόν παραβολικό και παραμυθένιο) τρόπο, είτε λόγω της δικής της κατανόησης είτε επηρεασμένη από τον - όχι και τόσο αβάσιμο - φόβο της πως το Ρέικι δεν θα είχε την τύχη να διαδοθεί στη Δύση εάν προερχόταν από μια τόσο διαφορετική παράδοση και μια ξένη κουλτούρα (και ειδικότερα στην εποχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου).

Μετά τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και μετά το 2000, όλο και περισσότερα βιβλία παρουσιάζουν πιο ακριβή στοιχεία για την ιστορία του Ρέικι και τους πρώτους Δασκάλους του και δεν μένουν μόνο στην εκδοχή της Τακάτα. Τα κομμάτια του παζλ άρχισαν να ενώνονται και συνθέτουν ένα μεγάλο άγνωστο / γνώριμο εξωτικό τοπίο!

Στη συνέχεια παρατίθενται μερικά στοιχεία για τις ζωές των τριών βασικών προσώπων της ιστορίας και της εξέλιξης του συστήματος με στόχο μια πρώτη επαφή με τη "νέα ιστορία" του Ρέικι.

Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου | website by Theratron