Κεντρική Σελίδα Επικοινωνία | Αγορά Reiki |
Reiki.gr

Διαλογισμοί & Άρθρα

Γκασό

Χέρια Ενωμένα: Διαλογισμός Γκασό

Παραδοσιακή Ιαπωνική Τεχνική Ρέικι του Μικάο Ουσούι (Πρώτος Βαθμός Ρέικι). Βασικότατη και Πρωταρχική Τεχνική. Τα "Χέρια Προσευχή", η Πρώτη Κολώνα του Ρέικι

 

Ο διαλογισμός Gassho (Γκασό) είναι η πρώτη κολώνα του Ρέικι (οι άλλες δύο είναι το Reiji-Ho και το Reiki Teate / η ίδια η επαφή με τα χέρια) σύμφωνα με τον Μικάο Ουσούι ο οποίος τον εφάρμοζε δύο φορές την ημέρα.

Στα ιαπωνικά "Γκασό" σημαίνει "χέρια που έρχονται μαζί".

 

Πώς να εφαρμόσεις το Γκασό:

* Μπορείς να είσαι όρθιος, καθιστός ή ξαπλωμένος.

* Κλείσε τα μάτια και ένωσε τις παλάμες σε θέση προσευχής μπροστά από το θώρακα.

* Εισπνέεις από τη μύτη και εκπνέεις από το στόμα. Εισπνέοντας ακουμπάς τη γλώσσα ψηλά στον ουρανίσκο και στην εκπνοή την αφήνεις κάτω στο στόμα.

* Φέρνεις την προσοχή σου στα μεσαία δάχτυλα που είναι ενωμένα (στην κορυφή τους, στο πιο υψηλό σημείο των δύο ενωμένων χεριών).

* Μείνε σε ηρεμία για 15-30 λεπτά. Άφησε τις σκέψεις να περνάνε και μην παραμένεις σε αυτές, φέρνε την προσοχή σου πάντα στα μεσαία δάχτυλα.

 

Ο διαλογισμός Γκασό ανοίγει την καρδιά, ηρεμεί τον νου και καθαρίζει τα τσάκρα. Μας ενώνει με την πηγή του Ρέικι, βρίσκουμε το κέντρο μας και νιώθουμε μια υπέροχη ανάταση που διαρκεί. Είναι ο βασικός, ο κεντρικός και ο κορυφαίος διαλογισμός του παραδοσιακού ιαπωνικού συστήματος Ρέικι.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν από και μετά από κάθε άλλη τεχνική και πρακτική.

Μπορεί να εφαρμοστεί και σύντομα, για 1-3 λεπτά.


Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου | website by Theratron