Κεντρική Σελίδα Επικοινωνία | Αγορά Reiki |
Reiki.gr

Πλήρης Οδηγός: Τα πάντα για το Reiki » Εισαγωγή στο Reiki

Με ποιο τρόπο θεραπεύει το Ρέικι;

Το Ρέικι είναι μια ενεργειακή θεραπευτική τέχνη που λειτουργεί με το άγγιγμα των χεριών. Ο "θεραπευτής", ή πιο σωστά ο "πρακτικός", του Ρέικι είναι ένα άτομο που έχει ανοίξει τα κανάλια του Ρέικι στο σώμα του και η θεραπευτική ζωτική ενέργεια μπορεί να κυλήσει πλέον από τα χέρια του και να τρέξει από τις παλάμες του στο σώμα κάποιου άλλου ατόμου ή ακόμα και στο ίδιο του το σώμα, καθώς το Ρέικι αποτελεί και μια τεχνική αυτοθεραπείας. Τα κανάλια του ατόμου έχουν ανοίξει με τη βοήθεια των ενεργειακών συντονισμών (μυήσεων) που τις κάνει ένας Δάσκαλος του Ρέικι σε κάποιο αντίστοιχο σεμινάριο (Πρώτος, Δεύτερος, Τρίτος Βαθμός Ρέικι).

Η ενέργεια που βγαίνει από τα χέρια του ατόμου δεν είναι η δική του προσωπική ενέργεια αλλά καθαρή ζωτική ενέργεια που έρχεται από το σύμπαν, χωρίς κόπο και χωρίς το άτομο να σκεφτεί ή να κάνει κάτι. Μόλις θα ακουμπήσει τις παλάμες του στο σώμα η ενέργεια απλά κυλά. Μπορεί να την αισθανθεί σαν ζέστη ή σαν κάψιμο, σαν κρύο αεράκι, σαν ανατριχίλα, μυρμήγκιασμα και μούδιασμα ή ακόμα σαν ηλεκτρισμό και σαν κύμα που διαπερνά το σώμα. Η ενέργεια θα εισέλθει στο σώμα και θα πάει από μόνη της όπου χρειάζεται. Το άτομο δεν την κατευθύνει. Στην πραγματικότητα το σώμα είναι αυτό που τραβά την ενέργεια από τα χέρια. Παράλληλα, η ενέργεια αναζωογονεί και τον ίδιο τον πρακτικό του Ρέικι.

Η ενέργεια του Ρέικι μπαίνει στο ενεργειακό σώμα, το δίδυμο αντίτυπο του φυσικού (υλικού) σώματος, το οποίο διαπερνά και περιβάλλει το φυσικό σώμα σαν αόρατο σύννεφο. Όταν η ροή της ενέργειας του ατόμου που δέχεται Ρέικι έχει κολλήσει ή μπλοκάρει σε κάποιο σημείο του ενεργειακού του σώματος ή όταν ένα σημείο δεν έχει αρκετή ζωτική ενέργεια, το αντίστοιχο μέρος στο φυσικό σώμα έχει αδυναμία και είναι ευάλωτο στις αρνητικές ενέργειες, την ανισορροπία και την ασθένεια. Αιτία για αυτό μπορεί να είναι ο κακός τρόπος ζωής, το άγχος, η λανθασμένη, μη-συνειδητή, πρόχειρη και αφύσικη διατροφή, οι καταχρήσεις, το αφιλόξενο τεχνητό περιβάλλον, η μόλυνση και η ραδιενέργεια όπως και τα αρνητικά συναισθήματα και οι αρνητικές σκέψεις που μπλοκάρουν ή εξαλείφουν τη ζωτική ενέργεια του σώματος και ρίχνουν τις δονήσεις του (την ολική ενέργεια / συχνότητα του σώματος). Το Ρέικι πηγαίνει στα αίτια και όχι απλά στα συμπτώματα: δρα στη ρίζα, καθαρίζει και ξεμπλοκάρει σε ένα πολύ βαθύ επίπεδο και με αυτό τον τρόπο η αλλαγή θα είναι ολική.

Το Ρέικι δίνει ενέργεια ακριβώς εκεί που τη χρειάζεται το κάθε άτομο. Χαλαρώνει βαθιά και ενισχύει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού προκαλώντας καθαρισμό από τοξίνες, αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Οι δονήσεις του ατόμου ανεβαίνουν (η συχνότητα και η ποιότητα του ενεργειακού σώματος) και το άτομο νιώθει προστατευμένο, δυνατό και σίγουρο. Πατάει γερά στη γη και ξέρει που πηγαίνει. Ανακαλύπτει τη χαρά και η καρδιά του ανοίγει σε μια ατελείωτη, πάναγνη και τέλεια αγάπη που σταδιακά θα φορτίσει / φωτίσει κάθε του κύτταρο. Το άτομο αποκτά επιτέλους υγεία, ισορροπία και αρμονία σε όλα τα επίπεδα: στο σώμα, στο νου και στο πνεύμα!

 


Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου | website by Theratron