Κεντρική Σελίδα Επικοινωνία | Αγορά Reiki |
Reiki.gr

Πλήρης Οδηγός: Τα πάντα για το Reiki » Εκμάθηση Reiki

Ποιες είναι οι πέντε αρχές του Ρέικι και τι...

Ποιες είναι οι πέντε αρχές του Ρέικι και τι σημαίνουν;


Μόνο για σήμερα,

Μην ανησυχείς

Μη θυμώνεις

Κέρδιζε τίμια το ψωμί σου

Τίμα τους γονείς σου, τους δασκάλους σου και όλους τους ανθρώπους

Δείχνε ευγνωμοσύνη σε κάθε έμβιο ον

Αυτές είναι οι πέντε αρχές του Ρέικι! Ένωσε τα χέρια σου σε θέση προσευχής. Προσευχήσου με αυτές τις αρχές και διαλογίσου πάνω σε αυτές. Κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Επανάλαβέ τις σιωπηλά. Είναι ο μυστικός νόμος για την ευτυχία!

Μόνο για σήμερα… Μην ανησυχείς και μη θυμώνεις. Αναγνώρισε τους φόβους σου και τον θυμό σου. Μην τους καταχωνιάζεις στο υποσυνείδητο γιατί έτσι αντλούν την ενέργεια και τη δύναμη τους. Δες τους κατάματα, σαν παρατηρητής. Τι σου δείχνουν για τον εαυτό σου, τι μάθημα παίρνεις από αυτά τα συναισθήματα; Αποδέξου τα με αγάπη και ευχήσου νοερά να καθαρίσουν. Και θα γίνει!

Δούλευε με τιμιότητα και σεβασμό, με αγάπη και χαρά. Βάλε όλη τη δημιουργικότητα και τη σοφία σου στην εργασία σου αλλά και στην πνευματική σου εργασία και θα ανταμειφθείς. Κάθε εργασία είναι ιερή και ένα μεγάλο μάθημα για εμάς.

Δείξε αγάπη και σεβασμό στους ανθρώπους: από αυτούς έχεις μάθει και συνεχίζεις να μαθαίνεις, από αυτούς έχει αναπτυχθεί και συνεχίζεις να αναπτύσσεσαι. Έχουν όλοι συμβάλει στο να γίνεις αυτό που είσαι σήμερα. Δείξε τους αγάπη και συγχώρεση για τα όποια λάθη τους. Η συγχώρεση είναι δύσκολη στην αρχή αλλά μόλις αρχίσεις δεν θα σταματάς και η ζωή θα γίνεται θαυματουργική, καθώς οι υπόλοιποι άνθρωποι θα μεταμορφώνονται μαζί με εσένα!

Άνοιξε την καρδιά σου και άφησε την αγάπη σου να ξεχυθεί προς τα έξω, προς όλα τα πλάσματα του κόσμου. Η Αγάπη δεν τελειώνει ποτέ και όπως τη δίνουμε έτσι έρχεται και σε μας: χωρίς όρους και χωρίς όρια, ατελείωτη και τέλεια! Δείξε ευγνωμοσύνη στα χίλια θαύματα της φύσης και να ξέρεις πως και εκείνα σε θαυμάζουν! Άνοιξε πιο πολύ τον εαυτό σου… Συνδέσου, συντονίσου, ενώσου με ολόκληρη τη γη και με όλη τη θαυμαστή ζωή της… Είναι μια συγκλονιστική πνευματική εμπειρία ευτυχίας και ενότητας!

Υπάρχουν πολλές εκδοχές για τις πέντε αρχές του Ρέικι. Η παραπάνω εκδοχή διδάσκεται πιο συχνά (δυτικό Ρέικι από τη γραμμή της Χαβάγιο Τακάτα). Για μια πιο πιστή μετάφραση από τα ιαπωνικά (από την επιγραφή στο τάφο του Μικάο Ουσούι στο Τόκυο) δες παρακάτω.

Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου | website by Theratron