Κεντρική Σελίδα Επικοινωνία | Αγορά Reiki |
Reiki.gr

Πλήρης Οδηγός: Τα πάντα για το Reiki » Εκμάθηση Reiki

Είναι απαραίτητο να πληρώσω για να λάβω Ρείκι;

Όταν ο Μικάο Ουσούι έλαβε το θαύμα του Ρέικι στα χέρια του στο ιερό βουνό Κουράμα, επισκέφτηκε το δάσκαλό του, έναν μοναχό του Ζεν Βουδισμού. Αυτός τον συμβούλεψε να δώσει το δώρο του Ρέικι σε εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο: στους φτωχούς. Ο Ουσούι πήγε στην περιοχή των ζητιάνων στο Κιότο, όπου λέγεται ότι έμεινε για επτά χρόνια θεραπεύοντας πολλούς ζητιάνους. Προς έκπληξή του παρατήρησε πως μετά από λίγο καιρό οι ζητιάνοι γύριζαν πίσω στην εξαθλιωμένη ζωή τους. Οι ζητιάνοι δεν μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο της ζωής της και δεν ήθελαν να δουλέψουν. Μερικοί τον κατηγόρησαν μάλιστα που τους είχε θεραπεύσει. Δεν είχαν εκτιμήσει αυτό που είχαν πάρει. Δεν το είχαν ζητήσει καν! Είχε θεραπεύσει τα σώματα τους αλλά όχι και την ψυχή τους.

Απογοητευμένος ο Ουσούι έφυγε από την περιοχή των ζητιάνων και γύρισε την Ιαπωνία διδάσκοντας το σύστημα του Ρέικι. Έγραψε τις πέντε αρχές του Ρέικι και έδωσε σημασία στην ψυχή και τη στάση του ατόμου. Άρχισε να ζητά κάποιο αντίτιμο για τα μαθήματα και τις θεραπείες. Ήταν ένας τρόπος για να αναλάβει το ίδιο το άτομο την ευθύνη της ζωής του και παράλληλα για να δείξει ευγνωμοσύνη.

Από τότε καθιερώθηκε να δίνεται κάποιο αντίτιμο για το Ρέικι. Είναι μια ανταλλαγή ενέργειας: πρέπει να δώσεις για να πάρεις και να δίνεις όταν παίρνεις. Το αντίτιμο δεν ήταν απαραίτητα κάποιο χρηματικό ποσό αλλά μπορούσε να είναι ένα οποιοδήποτε δώρο. Στη σημερινή εποχή το χρήμα είναι μια μορφή ενέργειας και μάλιστα σεβαστή, παγκόσμια και εύχρηστη. Να θυμάσαι πως δεν πληρώνουμε την ενέργεια, η ενέργεια είναι δώρο του σύμπαντος, της φύσης, του ουρανού και της γης, αλλά πληρώνουμε μόνο το χρόνο του θεραπευτή και του δασκάλου, καθώς και τον κόπο, το χρόνο και την προσφορά του για να γίνει δάσκαλος. Σημαντικό επίσης είναι πως όταν πληρώνεις για αυτό που λαμβάνεις δεν δημιουργούνται υποχρεώσεις, ενοχές ή άλλες σκέψεις.

Παρόλα αυτά δεν είναι απαραίτητο να δώσεις χρήματα για να λάβεις Ρέικι. Υπάρχουν αρκετές ομάδες Ρέικι, ατόμων που το εξασκούν και που συγκεντρώνονται σε κάποιο χώρο για να δώσουν Ρέικι σε όποιον το χρειάζεται χωρίς χρήματα αλλά και μεμονωμένα άτομα που προσφέρουν θεραπείες δωρεάν.

Και φυσικά, μόλις λάβεις τον Πρώτο Βαθμό του Ρέικι, μπορείς να προσφέρεις δωρεάν θεραπεία σε όλους τους φίλους και τους συγγενείς σου!

Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου | website by Theratron