Κεντρική Σελίδα Επικοινωνία | Αγορά Reiki |
Reiki.gr

Πλήρης Οδηγός: Τα πάντα για το Reiki » Εκμάθηση Reiki

Πως ήρθε το Ρέικι στη Δύση;

Η Χαβάγιο Τακάτα ήρθε στην κλινική του Ρέικι για να βρει θεραπεία στα χρόνια σωματικά και ψυχολογικά της προβλήματα. Είχε έρθει στο Τόκυο από τη Χαβάη (όπου και έμενε) για να επισκεφτεί τους γονείς της αλλά κυρίως για να κάνει μια σοβαρή επέμβαση. Μια ταλαιπωρημένη, άρρωστη, φτωχή και κακοδιάθετη γυναίκα!

Λίγο πριν μπει για εγχείρηση άκουσε μια φωνή στο κεφάλι της να της λέει πως ‘‘υπάρχει και άλλος τρόπος’’. Δεν έδωσε σημασία και η φωνή το επανέλαβε άλλες δύο φορές! Τότε κατάλαβε πως η φωνή ήταν η φωνή του άντρα της. Ο άντρας της όμως είχε πεθάνει εδώ και χρόνια! Πετάχτηκε από το κρεβάτι και ρώτησε το γιατρό της ‘’ποιος άλλος τρόπος’’ υπήρχε. Ο γιατρός της είπε για το Ρέικι και πως η οικογένειά του πήγαινε συχνά στην κλινική του Δρ. Χαγιάσι!

Η Τακάτα πήγε διστακτικά και γεμάτη αμφιβολίες και ζήτησε θεραπεία στην κλινική του Δρ. Χαγιάσι. Όταν δύο θεραπευτές της έδωσαν Ρέκι πίστεψε πως υπήρχε κάποιο μηχάνημα που έδινε αυτή τη θερμότητα από τα χέρια τους και έτσι, στο τέλος της θεραπείας, κοίταξε κάτω από το κρεβάτι για να δει αν υπήρχαν καλώδια! Η έκπληξή της ήταν τεράστια όταν είδε πως δεν υπήρχε το παραμικρό! Έμεινε στην κλινική αρκετούς μήνες και λάμβανε Ρέικι από τους δύο θεραπευτές κάθε μέρα! Ολοκαίνουργια, υγιής και δυνατή τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή, η Τακάτα ζήτησε από τον Χαγιάσι να τη διδάξει / μυήσει στο Ρέικι. Την εκπαίδευσε όμως μόνο στους δύο πρώτους βαθμούς και της αρνήθηκε τον τρίτο βαθμό. Η Τακάτα γύρισε στη Χαβάη και εξάσκησε το Ρέικι.

Όμως, σαν μυστικιστής με ισχυρές διορατικές ικανότητες, ο Χαγιάσι είδε σύντομα την καταστροφή που θα ερχόταν. Προέβλεψε το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και είδε την καταστροφή της κλινικής του (όπως και έγινε). Πήρε το μήνυμα να κάνει την Τακάτα Μάστερ του Ρέικι ώστε το Ρέικι να διαδοθεί στη Δύση και έτσι να διασωθεί. Το 1938 ο Χαγιάσι επισκέφτηκε για δεύτερη φορά τη Χαβάη (η πρώτη ήταν το 1936) και έχρισε την Τακάτα Μάστερ του Ρέικι δίνοντάς της τον Τρίτο Βαθμό.

Ο Χαγιάσι ήξερε πως ως αξιωματικός του Ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού θα πήγαινε υποχρεωτικά στον πόλεμο αλλά το να πάρει τη ζωή κάποιου ανθρώπου ερχόταν ενάντια στις αρχές του. Λίγο πριν τον πόλεμο ο Χαγιάσι σταμάτησε την καρδιά του με ψυχικά μέσα, παρουσία συγγενών, μαθητών και φίλων (10 Μαΐου 1941).

Η Τακάτα υποστήριζε πως ήταν η μόνη Μάστερ σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο μέχρι τη δεκαετία του ΄70. Σε αυτή τη δεκαετία, μέχρι το θάνατό της το 1980 (12 Δεκεμβρίου του 1980), εκπαίδευσε με αγάπη και σοφία 22 Δασκάλους / Μάστερ του Ρέικι. Έχρισε διάδοχό της την εγγονή της Φίλλις Λέι Φουρουμότο η οποία ίδρυσε τον Σύνδεσμο του Ρέικι (Reiki Alliance). Μια άλλη μαθήτρια της Τακάτα, η Μπάρμπαρα Ρέι, ίδρυσε τη Μέθοδο της Ακτινοβολίας (Radiance Technique) και έτσι το σύστημα του Ρέικι απέκτησε δύο κεντρικές σχολές / ρεύματα. Στη συνέχεια πολλά άλλα Μοντέρνα / Δυτικά Συστήματα γεννήθηκαν. Φυσικά το Ρέικι παραμένει ένα, μια τέχνη με πολλές παραλλαγές και μορφές.

Οι 22 Δάσκαλοι δίδαξαν το Ρέικι στις ΗΠΑ και από εκεί γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Η φλόγα έχει πλέον ανάψει για όλη την ανθρωπότητα!

Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου | website by Theratron