Κεντρική Σελίδα Επικοινωνία | Αγορά Reiki |
Reiki.gr

Πλήρης Οδηγός: Τα πάντα για το Reiki » Εκμάθηση Reiki

Πως ξεκίνησε το Ρέικι;

Ακολουθεί η ιστορία του Ρέικι όπως τη διηγήθηκε η Δασκάλα Χαβάγιο Τακάτα. Έτσι διδασκόταν η ιστορία του Ρέικι από δάσκαλους και από όλα βιβλία του Ρέικι τις δεκαετίες του ’70, του ‘80 και του ‘90. Για μια πιο εμπεριστατωμένη ιστορία του Ρέικι σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες δες στα ΑΡΘΡΑ.

Τέλη 19ου / αρχές 20ου αιώνα: Κιότο, Ιαπωνία. Ο Μικάο Ουσούι, καθηγητής θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ντοσίσα, αντιμετωπίζει από έναν μαθητή του την πιο σοκαριστική ερώτηση της ζωής του: "Πως θεράπευε ο Χριστός; Με ποιο τρόπο; Γιατί η Βίβλος δεν αναφέρεται ποτέ στη μέθοδο θεραπείας; Και γιατί κανείς δεν μιλάει ποτέ γι’ αυτό;!" Ο Ουσούι προβληματίζεται εντονότατα και παραιτείται από το πανεπιστήμιο. Θέτει στόχο της ζωής του να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα και να ανακαλύψει "την τέλεια θεραπεία επί γης".

Ταξιδεύει, διαβάζει, μορφώνεται. Πηγαίνει στο Σικάγο και στο πανεπιστήμιο κάνει διδακτορικό στη μελέτη των θρησκειών του κόσμου. Τίποτα! Το μόνο που ανακαλύπτει είναι πως ο Χριστός θεράπευε με τα χέρια του και το άγγιγμά του... Και πως και άλλοι άγιοι έχουν αυτή τη δύναμη... Κάποια σχέση υπάρχει ανάμεσα στο πνεύμα, την πνευματική εξέλιξη και τη θεραπεία…

Μαθαίνει σανσκριτικά, την αρχαία ινδική γλώσσα, και διαβάζει τις σούτρες, τις ιερές γραφές των ινδουιστών. Τίποτα! Μαθαίνει μονάχα πως και ο Βούδας θεράπευε… Με τα χέρια του!… Βρίσκει επίσης μια φόρμουλα για θεραπεία, κάποια σύμβολα που αποκαλούνταν ‘’θεραπευτικά’’. Ήταν όμως παγωμένα στο χαρτί, κενά, δίχως νόημα και ζωή. Πως θεράπευαν; Δεν μπορούσε να καταλάβει.

Στο ναό του Ζεν Βουδισμού κάτω από το ιερό βουνό Κουράμα, λίγο έξω από το Κιότο, ο μοναχός και δάσκαλός του Ουσούι τον συμβουλεύει να αφήσει τη συγκέντρωση πληροφοριών και τις άσκοπες έρευνες και να ψάξει αλλού για την απάντηση. Τον συμβουλεύει να στραφεί στον εαυτό του, εκεί που υπάρχει κάθε απάντηση και να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα νηστείας, προσευχής και διαλογισμού. Και αυτό φυσικά και έκανε!

Ο Ουσούι ανεβαίνει στο ιερό βουνό Κουράμα και μαζεύει είκοσι-μια πέτρες βάζοντάς τις μπροστά του. Κάθε μέρα πετούσε και μια… Είκοσι-μια ημέρες… Νηστεία, προσευχή και διαλογισμός… Για την τέλεια θεραπεία επί γης… Και… Τίποτα! Είκοσι-μία ημέρες… Τίποτα!… Απογοήτευση… Απελπισία…

Τέλος της εικοστής-πρώτης μέρας: σηκώνεται να φύγει, αδύναμος και αποκαμωμένος, η καρδιά του είναι ασήκωτη. Το έχει αποδεχτεί, έχει δεχτεί…έχει αφεθεί…έχει ανοίξει… Ξαφνικά, στον ορίζοντα, ένα υπέρλαμπρο φως βγαίνει πίσω από τον ήλιο και κατευθύνεται με ταχύτητα προς αυτόν. Το εξώκοσμο φως τον χτυπά στο μέτωπο. Πέφτει αναίσθητος. Νομίζει πως πέθανε...

Ανοίγει τα μάτια... Χιλιάδες μπάλες από φως σε όλα τα χρώματα χορεύουν γύρω του… Τέσσερις μεγάλες λευκές μπάλες ξεχωρίζουν.... Και μέσα έχουν…έχουν τα σύμβολα, τα σύμβολα που ήταν στις σούτρες! Λάμπουν και δονούνται σαν ζωντανά. Διαχέουν ένα έντονο μοβ φως. Ένα κύμα ενέργειας διαπερνά το σώμα του και τα χέρια του παίρνουν σχεδόν φωτιά. Συνειδητοποιεί πως πήρε την απάντηση! Ξέρει! Ξέρει να δίνει την ενέργεια της ζωής και να βοηθά και τους άλλους να την ανακαλύψουν!

Γεμάτος χαρά, με μια πανάλαφρη καρδιά και ένα δυνατό σώμα κατεβαίνει το βουνό. Σε μια στιγμή απροσεξίας πέφτει και χτυπάει το πόδι του και τρέχει αίμα. Από ένστικτο βάζει εκεί τις παλάμες του: ο πόνος εξαφανίζεται και το αίμα σταματά. Η πληγή έκλεισε! Πήρε την πρώτη απόδειξη… Στο πανδοχείο που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού ζητά ένα τεράστιο γεύμα και, παρά τις έντονες αντιρρήσεις του πανδοχέα, το τρώει όλο. Ο πανδοχέας μένει έκθαμβος – μετά από μια τόσο αυστηρή νηστεία και δεν βαρυστομάχιασε καν! - και με την ευκαιρία θεραπεύει και την εγγονή του πανδοχέα από τον φρικτό της πονόδοντο. Άλλες δύο αποδείξεις! Η τέταρτη έρχεται όταν πλέον θεραπεύει και τη μέση του μοναχού που τον συμβούλευσε πίσω στο ναό του Ζεν!

Ο μοναχός συμβουλεύει τον Ουσούι ξανά: Πρέπει να πάει να μοιραστεί το δώρο του με αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο. Με εκείνους που δεν μπορούν να έχουν θεραπεία με συμβατά μέσα. Θα πάει στους φτωχούς. Έτσι, ο Ουσούι ζει στην περιοχή των ζητιάνων στο Κιότο για αρκετά χρόνια και θεραπεύει πάρα πολλούς ζητιάνους. Όμως μετά από λίγο καιρό ξαναγυρίζουν στην άθλια ζωή τους και τον κατηγορούν. Δεν θέλουν να δουλέψουν, τους κατέστρεψε τη ζωή! Πριν ήταν όλα πιο εύκολα για αυτούς! Τώρα όλα έχουν αλλάξει! Και δεν το ζήτησαν καν! Έχουν θυμώσει!

Απογοητευμένος, ο Ουσούι γυρνά στο Κιότο. Γράφει τις 5 αρχές του Ρέικι. Αποφασίζει πως κάθε άτομο πρέπει να ζητήσει τη θεραπεία του, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τον εαυτό του και την υγεία του. Πρέπει να επιλέξει αυτή τη θεραπεία. Όχι να επιβληθεί. Και πρέπει να δώσει κάτι σε ανταπόδοση, ένα δώρο ή ένα χρηματικό ποσό, κάτι που θα έχει σημασία και αξία για το άτομο. Θα πρέπει δηλαδή να υπάρχει ανταλλαγή ενέργειας. Χρειάζεται να υπάρχει επιλογή, σεβασμός, ανταλλαγή και ευγνωμοσύνη.

Ο ‘’Μάστερ’’ -πλέον- Ουσούι (αποκαλείται επίσης και «Δρ.» Μικάο Ουσούι) διδάσκει σε όλη την Ιαπωνία την τέχνη του Ρέικι, το Ουσούι Σίκι Ρυόχο –το Σύστημα Φυσικής Ίασης του Ουσούι. Ο Τσουζίρο Χαγιάσι γίνεται διάδοχος του Ουσούι. Είναι ο επόμενος Δάσκαλος ή Μάστερ του Ρέικι και ανοίγει μια κλινική του Ρέικι στο Τόκιο. Εκεί δέκα-έξι θεραπευτές δίνουν θεραπείες ανά δύο, σε δεκάδες άτομα κάθε μέρα όλο το εικοσιτετράωρο. Η φήμη του Ρέικι εξαπλώνεται σε όλο το Τόκυο και σε ολόκληρη την Ιαπωνία. Η φλόγα έχει ανάψει…

Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου | website by Theratron