Κεντρική Σελίδα Επικοινωνία | Αγορά Reiki |
Reiki.gr

Πλήρης Οδηγός: Τα πάντα για το Reiki » Εκμάθηση Reiki

Πόσα επίπεδα Ρέικι υπάρχουν;

Στα παραδοσιακά συστήματα Ρέικι (το Ουσούι Ρέικι - όπως το Ουσούι Ρείκι Ρυόχο / Usui Reiki Ryoho και το Ουσούι Σίκι Ρυόχο / Usui Shiki Ryoho) υπάρχουν τρία επίπεδα εκπαίδευσης, τρεις "βαθμοί" όπως ονομάζονται. Ο Πρώτος Βαθμός, ο Δεύτερος Βαθμός και ο Τρίτος Βαθμός του Ρέικι, δηλαδή ο βαθμός του Μάστερ (του Δασκάλου).

Στον Πρώτο Βαθμό του Ρέικι διδασκόμαστε τα βασικά για το Ρέικι: τι είναι το Ρέικι, πως λειτουργεί, την ιστορία του, καθώς και τις θέσεις των χεριών πάνω στο σώμα. Υπάρχουν διαλογισμοί και συντονισμοί με τη συμπαντική ενέργεια που μας ανοίγουν και γινόμαστε κανάλια του Ρέικι. Οι συντονισμοί του Πρώτου Βαθμού μας συνδέουν με την καθαρή ενέργεια του σύμπαντος, ώστε να τη μεταφέρουμε εύκολα με το άγγιγμά μας. Κάνουμε εξάσκηση του Ρέικι στον εαυτό μας (αυτοθεραπεία) και γίνεται ανταλλαγή Ρέικι μεταξύ των μαθητών.

Στο Δεύτερο Βαθμό του Ρέικι υπάρχουν κι άλλοι συντονισμοί που αυξάνουν τη δύναμή μας και τα επίπεδα της ενέργειας. Οι συντονισμοί αυξάνουν τη διαίσθησή μας και τις ψυχικές μας ικανότητες. Διδασκόμαστε τρία ενεργειακά σύμβολα και τις χρήσεις τους και μαθαίνουμε να στέλνουμε Ρέικι εξ΄ αποστάσεως. Εξασκούμαστε σε αυτό καθώς και στο να στέλνουμε θετική / ζωτική ενέργεια σε καταστάσεις και σε προβλήματα της ζωής. Επιπλέον, μαθαίνουμε να στέλνουμε Ρέικι για την ενίσχυση των στόχων μας.

Στον Τρίτο Βαθμό του Ρέικι παίρνουμε τους τελευταίους συντονισμούς στη συμπαντική ενέργεια. Οι συντονισμοί μας ενώνουν με το Φως και την Αγάπη του Εσώτερου (Ανώτερου) Εαυτού. Παίρνουμε άλλο ένα σύμβολο, το σύμβολο του Μάστερ. Εκπαιδευόμαστε στο να κάνουμε μυήσεις και να διδάσκουμε και τους τρεις βαθμούς του Ρέικι σε άλλα άτομα. Ακολουθούν πολλαπλές αλλαγές στη ζωή μας στα πλαίσια μιας ολικής προσωπικής κάθαρσης και ανάπτυξης. Επιτυγχάνεται αυξημένη συνειδητότητα και ολική ένωση με το Ρέικι και την ίδια τη ροή της ζωής.

Τα Μοντέρνα ή Δυτικά Συστήματα του Ρέικι χωρίζουν τον τρίτο βαθμό σε δύο επίπεδα: το Ρέικι 3Α και το Ρέικι 3Β. Το Ρέικι 3Α είναι το επίπεδο του Μάστερ στο οποίο παίρνουμε τους συντονισμούς, την ενέργεια και το σύμβολο του Μάστερ. Το 3Β είναι το επίπεδο του Μάστερ-Δασκάλου, το επίπεδο στο οποίο εκπαιδευόμαστε ώστε να γίνουμε δάσκαλοι της τέχνης του Ρέικι. Τα άτομα που εξασκούν Ρέικι για την προσωπική τους κάθαρση, θεραπεία και εξέλιξη με το Ρέικι 3 Α έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους.

Κάποιοι Δάσκαλοι χωρίζουν το Ρέικι σε περισσότερα από τρία επίπεδα. Υπάρχουν και πολλά άλλα επιπρόσθετα σεμινάρια που προετοιμάζουν το άτομο για να γίνει Δάσκαλος του Ρέικι. Το να είσαι Δάσκαλος περιλαμβάνει μέγιστη ευθύνη αλλά και απεριόριστη χαρά και ευτυχία. Είναι ένας ανοδικός δρόμος που φέρνει συνειδητότητα και ευθύνη σε κάθε πράξη, σε κάθε σκέψη και σε κάθε συναίσθημα. Είναι ένα μονοπάτι καθημερινής έκφρασης της αγάπης, της συμπόνιας και της δύναμης της ζωής!

Καλό θα είναι να περιμένεις για κάποιο χρονικό διάστημα μετά από κάθε βαθμό πριν προχωρήσεις στον επόμενο. Συνήθως μετά τον Πρώτο Βαθμό περιμένουμε τουλάχιστον ένα μήνα για να πάμε στον Δεύτερο και τουλάχιστον τέσσερις με οκτώ μήνες για να πάμε από το Δεύτερο Βαθμό στον Τρίτο. Παλιότερα, οι περίοδοι αναμονής ανάμεσα στους βαθμούς ήταν οι τριπλάσιες.

Η αναμονή υπάρχει για δύο λόγους. Πρώτον για να έχεις το χρόνο να εξασκηθείς στον κάθε βαθμό και να ανακαλύψεις όλες τις πλευρές, όλο το εύρος και όλες τις τεχνικές. Δεύτερον, διότι τον κάθε βαθμό ακολουθεί μια αυτόματη περίοδος καθαρισμού που συμβαίνει στο φυσικό, στο ενεργειακό και στο συναισθηματικό επίπεδο. Είναι μια ευκαιρία να εξασκηθείς στο Ρέικι και να καθαρίσεις σε βάθος τον εαυτό σου.

Είναι στο χέρι του Δασκάλου και του μαθητή το πότε αυτός θα λάβει τον κάθε βαθμό. Υπάρχουν άτομα που περιμένουν πολύ περισσότερο και άλλα που κάνουν και τους τρεις βαθμούς σε τρεις μήνες ή σε τρεις μέρες! Δυστυχώς κάποια από αυτά τα άτομα που βιάζονται χάνουν πολλές από τις ευκαιρίες που δίνει το Ρέικι και δεν εκτιμάνε και τόσο αυτό το δώρο. Είναι απλά άλλο ένα σεμινάριο στο ‘‘σάκο’’ τους. Κάθε άτομο ξέρει πότε είναι έτοιμο να προχωρήσει και να μάθει / λάβει περισσότερα πράγματα και καθένας γνωρίζει πώς να τα αξιοποιήσει στο έπακρο για το δικό του καλύτερο δυνατό.


Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου | website by Theratron