Κεντρική Σελίδα Επικοινωνία | Αγορά Reiki |
Reiki.gr

Πλήρης Οδηγός: Τα πάντα για το Reiki » Εξάσκηση Reiki

Χρησιμοποιούν όλοι οι ενεργειακοί θεραπευτές Ρέικι

Όχι, υπάρχουν πολλοί ενεργειακοί θεραπευτές αλλά δεν χρησιμοποιούν όλοι Ρέικι. Πολλοί χρησιμοποιούν βιοενέργεια ενώ άλλοι είναι πρανοθεραπευτές. Οι θεραπευτές που χρησιμοποιούν τη βιοενέργεια είναι άτομα που έχουν εξασκηθεί αρκετά χρόνια και έχουν υψηλά επίπεδα ενέργειας. Δίνουν στο άτομο ενέργεια από τη δική τους ζωτική ενέργεια, μια διαδικασία που μπορεί να είναι εξαντλητική για τον θεραπευτή και όχι και τόσο προστατευμένη.

Οι πρανοθεραπευτές γεμίζουν το σώμα με πράνα, την ενέργεια της ζωής (ινδουιστικός όρος αντίστοιχος με το κινέζικο ‘‘τσι’’ και το γιαπωνέζικο ‘’κι’’). Τη συγκεντρώνουν στο σώμα τους με τεχνικές διαλογισμού, οραματισμού, αναπνοών και άλλων ενεργειακών τεχνικών. Αν και τα δύο αυτά είδη θεραπευτών χρησιμοποιούν τα χέρια τους, συνήθως δεν ακουμπάνε απ΄ ευθείας το σώμα του ατόμου αλλά κρατάνε τις παλάμες τους σε μια απόσταση από αυτό, δίνοντας την ενέργεια πρώτα στο αιθερικό (ενεργειακό) σώμα. Η θεραπεία με αυτόν τον τρόπο μπορεί να είναι βαθιά αλλά τα αποτελέσματα αργούν να εκδηλωθούν στο φυσικό σώμα. Μερικές φορές χρησιμοποιούν και το απ΄ ευθείας άγγιγμα στο σώμα.

Άλλοι ενεργειακοί και πνευματικοί θεραπευτές χρησιμοποιούν το Θεραπευτικό Άγγιγμα, μια μέθοδο παρόμοια με τη βιοενέργεια που αναπτύχθηκε στα νοσοκομεία των ΗΠΑ. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν κρυσταλλοθεραπεία (δίνοντας ενέργεια με τους κρυστάλλους), θετική σκέψη και οραματισμό. Και άλλοι χρησιμοποιούν την ενεργειακή δύναμη της προσευχής και ειδικών θεραπευτικών μάντρας (σύντομες ιερές πνευματικές φράσεις δύναμης) που τα επαναλαμβάνουν φωναχτά ή σιωπηλά σε ομάδες ή κατ΄ ιδίαν.

Η διαφορά όλων των ενεργειακών τεχνικών και του Ρέικι έγκειται στις μυήσεις, τους συντονισμούς με την ενέργεια που κάνει ο Δάσκαλος στο μαθητή. Οι συντονισμοί είναι μια απλή και αποτελεσματική μέθοδος που χρησιμοποιούν οι Δάσκαλοι του Ρέικι για να συντονίσουν τα άτομα με την καθαρή ζωτική ενέργεια του σύμπαντος, ώστε να ανοίξουν τα κανάλια τους και η ενέργεια να ρέει ελεύθερα από τις παλάμες τους, όποτε αυτοί αγγίζουν κάποιο μέρος του σώματος που έχει ανάγκη από ζωτική ενέργεια. Έτσι το άτομο δεν δίνει τη δική του ενέργεια αλλά την ενέργεια που έρχεται από τη συμπαντική πηγή και αρχή. Με αυτόν τον τρόπο το άτομο δεν κουράζεται όταν κάνει μια θεραπεία αλλά αντίθετα παίρνει κι αυτό ενέργεια, καθαρίζει και θεραπεύεται βαθύτερα όσο πιο πολύ Ρέικι κάνει.

Πολλοί ενεργειακοί θεραπευτές που χρησιμοποιούν βιοενέργεια, πράνα, κρυσταλλοθεραπεία, διαλογισμό, οραματισμό, πρόθεση και προσευχή όταν μαθαίνουν Ρέικι οι ικανότητές τους αυξάνονται, καθώς οι θεραπείες τους γίνονται πιο γρήγορες και πιο δυνατές. Επίσης, άτομα που κάνουν γιόγκα, τάι-τσι, τσι-γκοννκ και άλλες ενεργειακές και πνευματικές τεχνικές, μαθαίνοντας Ρέικι βλέπουν βελτίωση στην εξάσκηση της τέχνης τους και δεν μπορούν να μην παρατηρήσουν πως τα ενεργειακά τους επίπεδα είναι πιο υψηλά από ποτέ! Πραγματικά, το Ρέικι με την απλότητά και την αγνότητά του, εμπλουτίζει και ενδυναμώνει κάθε άλλη μέθοδο, πρακτική και τέχνη!

Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου | website by Theratron